April 22, 2016

Easy Oatmeal Cake with Coconut-Walnut Topping



 Sharing a recipe that was given to me years ago by our cousin Ginny.
This exceptionally moist cake is crowned with a walnut-coconut topping 
that caramelizes a bit when you pop it under the broiler. Delectable!

Ingredients that are easy to have on-hand in your 
fridge and pantry make it a quick go-to dessert.




Easy Oatmeal Cake with Coconut-Walnut Topping


Pour 1 1/4 C boiling water over 1 C oatmeal and 1 stick butter.
Let set for 20 minutes.




Stir in the following:
1 C sugar
1 C brown sugar
2 beaten eggs
1 t vanilla
1 1/3 C flour
1 t baking powder
1 t baking soda
1/2 t salt

Pour into greased & floured 9 x 13 pan.
Bake at 350 degrees for 35 minutes.

Topping:
1 C coconut
1 C chopped walnuts
6 T softened butter
1/3 C sugar
1/4 C milk
1 t vanilla

Put under broiler on low for 1-2 minutes 
until lightly browned. Watch very closely.




Did I mention moist?






Thanks, Ginny!

4 comments:

  1. Ça semble bon !
    Mais à quoi correspondent les mesures " C " et " t " ?
    Je ne trouve pas ...
    Merci ! Bonne journée et bonne fin de semaine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bonjour, Midolu !
      Merci d'avoir lu mon blog!
      J'espère que vous apprécierez ce délicieux gâteau ! S'il vous plait, faite moi part de votre avis!
      Le « C » signifie « tasse » et le « t » signifie « cuillère à café . "
      LuAnn

      Delete
  2. Merci LuAnn !
    Je n'ai pas encore essayé de faire ce gâteau mais il me fait très envie !
    À bientôt.

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment!
I'd love to hear what you think!